Чортківський водоканал отримав чергову нову спецтехніку

Для Чортківського водоканалу придбали чергову спецтехніку. Йдеться про нову сучасну комбіновану каналопромивну машину, яка поєднує функції гідродинаміки та мулососу. Завдяки високому тиску спецмашина пробиває засмічення каналізаційних та водопровідних мереж, а також відкачує мул.
 
Раніше послуги мулососа Чортківському водоканалу доводилось замовляти у підрядних організацій, витрачаючи на це за рік орієнтовно 500 тисяч гривень ❗️Відтепер завдяки каналопромивному та вакуумному обладнанню водоканалівці самостійно вчасно очищатимуть каналізаційні мережі від осаду та відкачуватимуть мул.
 
Каналопромивне обладнання складається з цистерни (4 кубічних метри для мулу та 3 для води), гідросистеми оливної, гідросистеми водяної, трансмісії, додаткового обладнання, барабана для намотування рукава високого тиску (довжина рукава – 80 метрів). Діаметр очищуваного трубопроводу – від 15 до 1000 см ❗️
 
✔️Окрім того, до автомобіля придбають навісне обладнання для очищення доріг від снігу, що стане у нагоді комунальним службам взимку.
 
Чортківська міська рада придбала каналопромивну машину у лізинг за 3 мільйони гривень. Згідно з умовами договору, перший платіж у розмірі 600 тисяч гривень вже сплачено. Решту ж сплачуватимуть протягом трьох років помісячними платежами.